* warunki pracy: ciśnienie wody > 3 barów, nieprzerwany przepływ > 5 l/godz.
BRITA PROGUARD Coffee
Odkryj teraz
Dlaczego BRITA PROGUARD Coffee?
Fakty
- Możliwe nawet trzy poziomy mineralizacji, zgodnie z osobistymi preferencjami smakowymi
- Wkład mineralizujący zapewnia idealny związek minerałów dla unikalnego i intensywnego smaku kawy
- Łatwość obsługi: działa bez prądu, gdy ciśnienie wody w sieci jest wystarczające
- Bezpieczna i prosta instalacja dzięki aplikacji BRITA Professional Filter Service
Dane techniczne
- Rozmiary: BRITA PROGUARD 50, 300, 500 i 1100
- Technologia: Odwrócona osmoza/mineralizacja
- Pojemność zależy od sytuacji*
- Maks. ciśnienie robocze: 8,6 bara
- Wymiary (szerokość/głębokość/wysokość): 366 mm/509 mm/621 mm
- Pojemność zbiornika: ~6 litrów
- Położenie robocze: pionowe
Więcej szczegółów na kartach danych technicznych.
*Powiązana aplikacja BRITA Professional Filter Service pomaga wybrać właściwy filtr wstępny i ustawienia oraz oblicza czas eksploatacji wkładów.
Jakość i bezpieczeństwo
Optymalna jakość wody
Doskonała i stała jakość wody – bez niepożądanych substancji zmieniających smak i zapach.
Maksymalne bezpieczeństwo produktu
Praca ekspresu bez przerw i bezpieczne użytkowanie systemu.
Łatwy w użyciu
Prostsza i łatwiejsza obsługa.
Sprawdzony
Filtry do wody BRITA Professional z atestem dopuszczającym do kontaktu z żywnością są przebadane i monitorowane przez niezależne instytuty.
Filtorwanie
Opatentowane rozwiązanie z wieloma wkładami łączy membranę odwróconej osmozy (RO) z technologią mineralizacji i filtracji wstępnej.
1. Filtracja wstępna
Zabezpiecza membranę odwróconej osmozy; redukuje cząsteczki, chlor; pożądany poziom mineralizacji jest regulowany za pomocą ustawienia obejścia
2. Membrana odwróconej osmozy
Chroni przed korozją, kamieniem i gipsem; zatrzymuje ponad 97% soli
3. Mineralizacja
Zapewnia idealny poziom minerałów; wykorzystuje węgiel aktywny w celu usunięcia substancji, które mogą negatywnie wpływać na smak
4. Pompa działająca bez prądu
Umożliwia łatwą instalację i działanie, gdy ciśnienie wody w sieci jest większe niż 3 bary.
5. Zbiornik
Jest niezawodnym źródłem filtrowanej wody, gdy zapotrzebowanie na nią jest największe
6 Filtracja wstępna
Gwarantuje wspaniały smak kawy, nawet w okresie dużego ruchu w restauracji.
Materiały do pobrania
Kontakt
Jesteś zainteresowany naszymi produktami lub masz pytania? Zapraszamy do kontaktu z naszym zespołem obsługi klienta.
Telefon: +48 22 721 24 40
Pon-pt w godz. 08:00 - 16:00
Kontakt online.
Napisz do nas- Pytania? Uzyskaj odpowiedzi bezpośrednio od naszego zespołu.