Kobieta nalewa do butelki wodę z publicznego kranu

Butelki filtrujące

Czysta, świeża woda gdziekolwiek jesteś

W podróży, w pracy, czy na treningu – odkryj dwie wersje butelek filtrujących BRITA

Butelka filtrująca BRITA Model Vital

Stylowa butelka: filtruje wodę podczas picia sprawiając, że jest czysta i ma świeży smak

Butelka filtrująca BRITA Active pastelowy błękit

Butelka filtrująca BRITA Model Active

Butelka sportowa: filtruje wodę podczas picia sprawiając, że jest czysta i ma świeży smak

Filtry do wody BRITA MicroDisc: 3 szt.

Dysk filtrujący do butelek i karafek BRITA z filtrem

Filtrowanie wody z BRITA MicroDisc – jak wygląda ten proces:

Filtr do wody BRITA MicroDisc – grafika
Filtr do wody BRITA MicroDisc – grafika

Naturalny węgiel aktywny ze skorup orzechów kokosowych odfiltrowuje:

  • chlor i inne substancje wpływające negatywnie na smak
  • mikrocząsteczki ≥ 15 μm
  • śladowe ilości zanieczyszczeń, takich jak wybrane pestycydy, herbicydy i hormony, o ile występują w wodzie kranowej

W wodzie pozostają takie minerały jak wapń i magnez.

Wygoda. Inteligentna filtracja. Ekologia.

Butelki filtrujące BRITA. Z myślą o aktywnym stylu życia.

Kobieta nalewa do butelki wodę z publicznego kranu

Woda zawsze pod ręką. Zapomnij o jednorazowych butelkach

Masz ochotę na łyk świeżej wody? Dzięki butelkom filtrującym BRITA możesz pić wodę z dowolnego kranu – woda jest filtrowana na bieżąco podczas picia.

Grupa młodych ludzi na zielonym tarasie na dachu

Bardziej zrównoważony styl życia

Skończ z drogimi butelkami jednorazowego użytku. Jeden filtr BRITA MicroDisc zapewnia do 60 litrów filtrowanej wody, co przekłada się na 60 jednorazowych butelek 1L. W przypadku korzystania z karafki na wodę BRITA, MicroDisc filtruje nawet do 150 litrów wody (=150 litrowych butelek wody).

Kobieta pijąca wodę z butelki filtrującej BRITA Active

Inteligentne filtrowanie

Osoby aktywne fizycznie stale potrzebują niezbędnych minerałów. Właśnie dlatego filtry MicroDisc BRITA redukują jedynie substancje wpływające negatywnie na smak wody. Natomiast wapń i magnez pozostają w wodzie.