Ciekawostki ze świata produktów profesjonalnych

Czy to w dziedzinie kawy, vendingu, cateringu, czy też hotelarstwie - dowiedz się, jak filtry BRITA mogą pomóc Twojej firmie

Jak pozyskuje kawę do palarni, co jest najważniejsze w procesie jej parzenia?

Te i inne pytania zadaliśmy naszemu ekspertowi – Marcinowi Potkańskiemu. Odpowiedzi niejednokrotnie nas zaskoczyły. Zapraszamy do zapoznania się z rozmową. Warto!

Uzyskanie dobrego smaku wody to prawdziwa sztuka, ale również nauka!

W wodzie pitnej rozpuszczone są substancje pochodzące ze środowiska, procesu uzdatniania wody oraz minerały. Skład wody wpływa na doznania zmysłowe odczuwane podczas jej picia czyli na  smak, zapach i odczucie w ustach.

Serwis pieca konwekcyjno-parowego

Awaria pieca konwekcyjno-parowego może skutkować czasowym zamknięciem piekarni...

Niedoceniony składnik pieczywa

Czy wiesz, że woda stanowi 40-50% masy pieczywa? Jest potrzebna m.in. do prawidłowej fermentacji alkoholowej ciasta.

Filtry do pieców konwekcyjno-parowych

Czy wiesz, że BRITA posiada filtry wpływające na smak i zapach wypieków i potraw?

Poznaj sekret parzenia aromatycznej kawy

Filiżanka kawy składa się w 98% z wody. Eksperci od kawy wiedzą, że najlepszą kawę zaparzymy na bazie świeżej, filtrowanej wody. Poznaj sekrety wyśmienitej kawy!