Ciekawostki ze świata produktów profesjonalnych

Czy to w dziedzinie kawy, vendingu, cateringu, czy też hotelarstwie - dowiedz się, jak filtry BRITA mogą pomóc Twojej firmie

Najważniejsze parametry wody do kawy

Poznaj chemiczne pojęcia Błażeja Walczykiewicza.

BRITA_Professional_filtration_710x400

Kontrola parametrów wody kluczem do dobrego smaku i bezpiecznego użytkowania sprzętu

Czy tak samo przygotowana kawa może smakować inaczej w różnych lokalizacjach? Oto historia Błażeja Walczykiewicza.

2560x1160_BRITA_ecovadis

BRITA na podium z medalem EcoVadis silver 2021!

EcoVadis to znane na całym świecie, założone w 2007 r. narzędzie do oceny dostawców używane przez tysiące firm i działów zakupów...

O wodzie, filtracji i kawie...

Do rozmowy o wodzie zaprosili nas twórcy „Podcastu o Kawie” – Paweł Kwiatkowski oraz Konrad Konstantynowicz. Zapraszamy do posłuchania!

714x1122_Marcin_Potanski_Artykul

Co jest najważniejsze w procesie parzenia kawy?

Te i inne pytania zadaliśmy naszemu ekspertowi – Marcinowi Potkańskiemu.

Uzyskanie dobrego smaku wody to prawdziwa sztuka, ale również nauka!

W wodzie pitnej rozpuszczone są substancje pochodzące ze środowiska, procesu uzdatniania wody oraz minerały. Skład wody wpływa na doznania zmysłowe odczuwane podczas jej picia czyli na  smak, zapach i odczucie w ustach.

Serwis pieca konwekcyjno-parowego

Awaria pieca konwekcyjno-parowego może skutkować czasowym zamknięciem piekarni...

Niedoceniony składnik pieczywa

Czy wiesz, że woda stanowi 40-50% masy pieczywa? Jest potrzebna m.in. do prawidłowej fermentacji alkoholowej ciasta.

Filtry do pieców konwekcyjno-parowych

Czy wiesz, że BRITA posiada filtry wpływające na smak i zapach wypieków i potraw?

Poznaj sekret parzenia aromatycznej kawy

Filiżanka kawy składa się w 98% z wody. Eksperci od kawy wiedzą, że najlepszą kawę zaparzymy na bazie świeżej, filtrowanej wody. Poznaj sekrety wyśmienitej kawy!