Piece konwekcyjno-parowe i piekarniki

Jedzenie to przyjemność. Już dawno minęły czasy, gdy posiłki spożywano tylko po to by najeść się do syta. 

Obecnie klienci oczekują, że dania w lokalach gastronomicznych będą doskonałej jakości, smaczne, świeże, pachnące i apetycznie podane. Dlatego tak ważną rolę odgrywają urządzenia do pieczenia, które pozwalają przygotowywać apetyczne i świeże posiłki najlepszej jakości. Nowoczesne piece i piekarniki są niezbędnym elementem w każdej profesjonalnej kuchni.

Świeżość, aromat, smak

Piekarniki i piece konwekcyjno-parowe wykorzystywane codzienne w profesjonalnych kuchniach to drogie, bardzo wydajne urządzenia. Wykorzystanie tych urządzeń musi na początku przynieść zwrot z inwestycji a następnie przyczynić się do wzrostu zysku. Dlatego tak ważne jest ich niezawodne działanie. Każda awaria to nie tylko koszty serwisu ale również stracona sprzedaż produktów końcowych.

Problemy powoduje kamień osadzający się we wnętrzu piekarnika oraz na instalacji grzewczej i innych wrażliwych podzespołach urządzenia. Wydajność urządzenia spada. Programy pieczenia i gotowania nie mogą być realizowane zgodnie z planem. Konieczne jest dodatkowe czyszczenie piekarnika oraz większy pobór energii do uzyskania wymaganej temperatury.

Każda woda jest inna
Danie rybne ze szpinakiem

Niska zawartość minerałów w wodzie jest korzystna dla urządzeń. Taka woda pomaga w przygotowywaniu dań o naturalnej świeżości, aromacie i smaku. Dania wyglądają apetycznie, a pieczywo jest chrupiące i lśniące.

Stosowanie najwyższej jakości wody zapewnia bezproblemowe działanie urządzeń i pozwala przygotowywać dania najlepszej jakości. Dzieje się tak, ponieważ większość metod gotowania w profesjonalnych kuchniach wymaga stosowania wody, np. gotowanie, gotowanie na parze, pieczenie czy zapiekanie.

Zarówno szybkie posiłki, jak i kulinarne dzieła sztuki są przygotowywane w wysokiej jakości urządzeniach wykorzystujących parę wodną. Z tego powodu woda powinna być najlepszej jakości. 

Filtry do wody BRITA Professional są przygotowane w taki sposób, aby optymalizowały wodę do potrzeb tego sektora. Stosowanie filtrów BRITA zapobiega tworzeniu się osadów kamienia na czułych dyszach oraz w komorach gotowania, a także zapobiega korozji szkła na drzwiach urządzeń. Dzięki temu minimalizowane są uszkodzenia urządzeń i związane z nimi koszty serwisu i napraw.

Filtrowana woda pomaga w zachowaniu świeżości potraw, wydobywa ich naturalny smak oraz utrzymuje atrakcyjny wygląd.  Aby mieć pewność, że w profesjonalnej w kuchni wykorzystywana jest odpowiednia woda, należy używać filtrów BRITA. 

Zadbaj o swoje urządzenia i podłącz filtr do wody BRITA Professional.

Dla Twoich urządzeń
Kobieta wyciągająca świeże bułki z piekarnika
  • Praca urządzeń bez zakłóceń - nawet w godzinach największego ruchu
  • Stała możliwość monitorowania procesu pieczenia bowiem na szybie nie tworzy się osad z soli
  • Czysta komora gotowania przez długi czas
Dla Twojej sprzedaży
Świnka skarbonka
  • Najlepszej jakości dania i wypieki dla Twoich klientów
  • Zadowoleni klienci
  • Zysk dzięki lojalności stałych klientów oraz dzięki zdobywaniu nowych
Dla Twojego klienta
Mężczyzna podający talerz przez ladę
  • Naturalnie świeże, aromatyczne dania
  • Apetyczny, wspaniały wygląd
  • Pyszne, kruche i cieszące oko produkty piekarnicze
  • Smaczne dania i pieczywo